Chiar dacă am ajuns la concluzia că un brad artificial e cea mai bună soluție atunci când vrei să protejezi mediul și să te bucuri de sărbători, rămânem totuși cu o dilemă. Ce faci cu el după ce trece Crăciunul?

Evident, soluția cea mai bună e să-l pui deoparte și să-l refolosești, dar parcă n-ar strica să-l mai scoți din când în când la aer, nu? Până la urmă e o investiție, chiar dacă știi de la început că are o perioadă limitată de utilizare.

Ei bine, noi am făcut ceva săpături prin înțelepciunea populară pe marginea acestui subiect și am reușit să găsim câteva idei interesante pentru a folosi acești pomi de iarnă artificiali chiar și în afara sezonului.

#1: Decorațiuni de Petrecere

Cum îți sună ideea unei petreceri în grădină, pe perioada verii, cu ceva brăduți frumos decorați în jur?

Dacă ai decis să cumperi mai mulți brăduți artificiali (pentru o mai bună acoperire prin casă în perioada sărbătorilor de iarnă), acum îi poți folosi ca și paravan verde pe terasă. Dacă ai doar unul mai mare, te invităm să îți pui creativitatea la treabă și să-l incluzi în decorațiuni – ține minte că ai posibilitatea să re-aranjezi crengile după cum vrei!

#2: Bradul de Nuntă

brad nunta împodobit

Da, bradul este foarte prezent în majoritate evenimentelor importante din viața românilor, iar pe vremuri, era omniprezent în ceremonia de nuntă. Bradul reprezintă longevitatea cuplului nou format (veșnic verde) și este considerat simbolul masculinității care se combină cu simbolurile feminității (colacul și mărul).  

Așadar, dacă îți dorești să respecți tradiția, vei avea nevoie de un brad nunta împodobit ca atare (de obicei cu ghirlande din hârtie creponată, colaci, sau mere). La fel ca în cazul sărbătorilor de iarnă și aici se pune problema de natural vs. artificial.

Având în vedere că multe nunți au loc vara, când căldura e sufocantă, e greu să lucrezi cu un brad natural care se ofilește destul de repede și începe să piardă din cetină. Pe de altă parte, un brad artificial e rezistent, poate fi ales după gusturi și preferințe și vine în orice dimensiune vrei.

Există o întreagă categorie de brazi de vânzare pentru nuntă dar dacă ai deja unul în casă, de ce să nu-l refolosești? Ba mai mult, va fi o amintire pe care să o păstrați ani de-a rândul și de care să vă bucurați și cu copiii.

#3: O Grădină Verde Iarna

Dacă brăduțul tău artificial și-a trăit traiul dar încă nu vrei să te desparți de el, îl poți instala în grădină, pe post de suport pentru plante în creștere. De asemenea, cu un pic de ingeniozitate și lucru manual poți amenaja niște tufișuri artificiale care să aducă un pic de culoare în fața casei pe timp de iarnă.

Astfel te asiguri că scoți maximum de folosință din bradul artificial și nu își pare rău când vine vremea să îl pensionezi.