cumparaturi de craciun cu un buget mic

In apropierea sarbatorilor de iarna lista de cumparaturi tinde sa se lungeasca, fapt care poate adauga noi frustrari unei perioade si asa foarte incarcate. Dar, cu un pic de rabdare si intelegere din partea celor dragi, Craciunul poate fi la fel de magic chiar daca bugetul nu e generos.

Astazi avem cateva sfaturi care te pot ajuta sa economisesti atat cand vine vorba de cadouri si decoratiuni, dar si in ceea ce priveste cina festiva si alte evenimente planificate pentru intreaga familie.

Seteaza-ti un Buget Fix si Fa o Lista de Cumparaturi

Inainte sa inceapa toata nebunia cumparaturilor, fa un calcul cu partenerul tau si stabiliti un buget fix pentru cumparaturi si unul pentru cadouri. Indiferent de situatie, nici unul dintre voi nu are voie sa depaseasca limita stabilita.

Odata ce bugetul e stabilit, e momentul sa te gandesti la listele de cumparaturi. Chiar daca aceasta activitate iti aminteste de bunica, este dovedit stiintific ca listele de cumparaturi limiteaza tentatia de a lua si alte produse si te ajuta sa ramai in buget.

Ba mai mult, exista o gramada de aplicatii pe care le poti instala gratuit pe telefon, ca sa ai acces la lista oriunde ai fi. Unele chiar iti permit sa dai share listei catre partener si astfel, amandoi puteti adauga sau scoate elemente din lista fara sa trebuiasca sa tineti sedinte in fiecare seara.  

Alege un Brad Artificial Christmas Joy

brad artificial Christmas Joy

Un brad artificial Christmas Joy este o investitie pentru viitor deoarece isi pastreaza forma si aspectul proaspat cativa ani la rand (in conditii bune de depozitare). Asadar, nu va mai trebui sa cheltui o suma considerabila in fiecare an, pe un brad care tine doar cateva zile si isi pierde acele si forma din prima zi de la instalare.

 Ba mai mult, ii inveti pe copii sa protejeze padurile si sa nu ia de bun un brad natural care are nevoie de ani buni pentru a ajunge la dimensiunea unui brad de Craciun!  

Online vs. Offline

Specialistii recomanda sa-ti faci cumparaturile online pentru ca aici gasesti cele mai mici preturi si cele mai bune oferte. Ba mai mult, unele magazine ofer transport gratuit de sarbatori, lucru care ajuta foarte mult atunci cand lucrezi cu mai multe site-uri.

Ba mai mult, cand cumperi online nu trebuie sa-ti iei zile libere de la munca sau sa te duci la cumparaturi dupa servici cand esti obosit(a) si nu vrei decat sa te arunci in pat!

In Concluzie

Conform unui studiu recent, 25% din consumatori au probleme financiare in Ianuarie si Februarie pentru ca au cheltuit mai mult decat le permitea bugetul de sarbatori. Ba mai mult, acest trend nu apare doar la familiile cu probleme financiare; chiar si chei care in mod normal nu au probleme cu banii pot fi loviti de astfel de situatii.

Asadar, ideea unui buget pentru cheltuielile de Craciun nu este doar pentru oamenii de rand. Cand stii unde trebuie sa te opresti, e mai usor sa iti programezi cheltuielile si sa te orientezi catre produsele adecvate.