Iti doresti un aranjament de Craciun ca in revistele de design interior dar nu ai nici timpul nici bugetul necesar? Ei bine, noi avem cateva sfaturi care te vor ajuta sa aranjezi masa de Craciun cat mai elegant fara a cheltui o avere.

Ba mai mult, nici nu-ti trebuie cine stie ce timp sa faci aranjamentele necesare! Ai nevoie doar de un bradut artificial, pe care sa il impodobesti elegant si sa il asezi fie in centrul mesei (daca masa e destul de mare) fie in apropiere, astfel incat sa fie foarte vizibil. Acesta va fi piesa centrala a aranjamentului tau iar mai jos gasesti si alte piese care vor completa aspectul somptuos.

Alege Culori care se Complimenteaza

aranjament masa craciun culori

Pana acum am discutat doar de culorile pe care sa le selectezi pentru bradul de Craciun, dar e la fel de important sa stabilesti o tema si pentru zona mesei (sau a sufrageriei). Astfel, poti alege tonuri de auriu, combinatii de argintiu si rosu, sau ca sa fie mai usor de realizat, noi iti recomandam combinatia de alb, argintiu si gri pal. Aceasta paleta de culori e extrem de potrivita pentru tematicile de iarna.

Asezarea Mesei

Realizarea unei decoratiuni pentru masa de Craciun trebuie vazuta ca o opera de arta. De aceea trebuie sa tratezi totul in straturi.

De exemplu, primul strat e format din fata de masa, care poate fi simpla sau bogat decorata (atata timp cat respecta combinatia de culori), si elementele care vin imediat deasupra fetei de masa (suporturi si rogojini pentru a proteja suprafata de diverse accidente).

Al doilea strat e format din vesela si tacamuri, care bineinteles, trebuie sa respecte culorile de baza si este completat de servete. Cu servetul ai posibilitatea sa adaugi o pata de culoare (daca simti nevoia) – de exemplu poti aseza servete rosii sau verzi la un ansamblu complet alb si argintiu, dar nu merge mai departe de atat.

servet masa craciun

Sfat: Servetul trebuie sa fie din material de calitate si doar intr-o singura culoare! Si, ca sa pui emfaza pe atmosfera de Craciun, inelul servetelor poate fi in forma de fulgi de nea sau Mos Craciun.

Decoratiunile

Daca a ramas loc in mijlocul mesei, poti folosi acel brad mic artificial de care am vorbit la inceput. Ideea este sa fie potrivit cu dimensiunea mesei (nici prea mare nici prea mic) iar podoabele trebuie sa fie asezat cu gust. Nu vrei ceva foarte bogat care e in pericol sa se darame cat timp oaspetii sunt la masa!

ghirlanda artificiala masa craciun

Daca un bradut artificial nu se potriveste, iti recomandam o coroana mica, in centrul careia sa instalezi o vaza mare de sticla transparenta. In aceasta vaza, poti adauga decoratiuni (orice de la globuri pana la ghirlande) si alte elemente care tin de Craciun cum sunt crengute de brad natural, zapada artificiala si asa mai departe.

Lumini

Odata ce piesa centrala este asezata, tot ce trebuie pentru a completa aranjamentul sunt luminile de Craciun. Acestea pot fi min-candelabre cu lumanari (noi iti recomandam sa alegi ne-parfumate) asezate pe masa sau ghirlande luminoase asezate in jurul geamurilor.

Daca ai spatiu, o ghirlanda cu lumina simpla poate fi asezata chiar pe masa, infasurata in jurul unei ghirlande artificiale pe lungime.

Dupa cum vezi, nu ai nevoie de multe elemente sa creezi un aranjament superb; trebuie doar sa-ti lasi imaginatia sa zburde!