instalatie in brad christmas joy

Instalatia de luminite pe care o asezi in brad este foarte importanta deoarece intregeste intregul ansamblu si adauga un varf de magie peste toata sarbatoarea. Ba mai mult, ideea de a decora bradul cu luminite nu e chiar noua. Obiceiul vine din secolul 17, din Germania, unde oamenii obisnuiau sa puna lumanari pe ramurile de brad.

Din fericire, astazi avem modele mult mai sigure si mai bine realizate. Dar tocmai datorita faptului ca exista o varietate extrem de mare de modele, e greu sa te hotarasti la o anumita instalatie. Asadar, daca vrei sa te duci la sigur si sa nu pierzi minute bune in fata raftului cu instalatii incercand sa o gasesti pe cea mai buna pentru bradul tau, noi avem un ghid pentru tine.

Primul Pas: Gaseste Dimensiunea Potrivita

Daca  ai luat un brad artificial Christmas Joy de dimensiuni mari, atunci vei avea nevoie de o instalatie cu peste 250 de luminte. Ba mai mult, daca vrei ca bradul sa fie foarte luminat, atunci e bine sa iei doua sau mai multe instalatii pe care sa le integrezi in brad.

Pasul Doi: Alege Tipul

Da, sunt mai multe tipuri de instalatii de Craciun! Cele mai des intalnite sunt:

  • Instalatiile cu becuri LED – dau lumina mai rece insa sunt foarte eficiente din punct de vedere al consumului (asadar, ar fi perfecte pentru un brad Christmas Joy mare);
  • Instalatiile cu becuri incandescente – au lumina calda si aduc mai multa stralucire bradului, dar sunt si mai consumatoare din punct de vedere energetic;
  • Instalatiile cu mini-lumini – Folosesc tot becuri LED doar ca mai mici si dau un aspect de picuri de apa inghetati. Pot fi colorate sau albe si sunt foarte usor de folosit in diverse aranjamente deoarece sunt foarte flexibile;
  • Instalatiile tub – Folosite de obicei pentru aranjamentele exterioare, aceste instalatii sunt formate din beclete LED inchise intr-un tub de PVC. Sunt usor de folosit pentru decoratiuni de dimensiuni mari dar tubul nu este foarte flexibil.
  • Sferele si Perdelele Luminose – Acestea sunt un pic mai speciale (si mai scumpe) dar creeaza o atmosfer superba indiferent de faptul ca le folosesti pentru interior sau exterior.

Pasul Trei:  Culori si Control

Daca nu stii ce culoare se potriveste cel mai bine cu decoratiunile folosite, cel mai sigur este sa alegi o instalatie simpla, doar cu lumina alba. Totusi, una care isi schimba culoarea urmand un anume ritm e mult mai interesanta asa ca poti risca mici nepotriviri.

Ideal ar fi sa alegi o instalatie care trece prin toate culorile folosite in decoratiuni. Daca nu, Incearca sa gasesti una care are culorile care apar cel mai des in brad si in imprejurimi.

Ultima decizie pe care trebuie s-o iei inainte sa cumperi este daca iti doresti o instalatie controlata de la distanta (cu telecomanda), una cu control de oprire/pornire, sau una care porneste cand o bagi in priza.

E adevarat ca cele cu telecomanda sunt un pic mai scumpe, dar nu va mai trebui sa bagi sau sa scoti stecherul din priza ori de cate ori vrei sa pornesti sau sa opresti instalatia.

La Final...

Asadar, pentru a gasi instalatia ideala pentru bradul tau, trebuie sa stii cat de mare vrei sa fie, ce culori trebuie sa aia, si ce stil trebuie sa urmeze. Dar, pe langa toate astea, mai trebuie sa stii si calitatea pe care ti-o doresti.

Pretul instalatiilor variaza foarte mult iar calitatea e direct proportionala. Asadar, daca iti doresti o instalatie care sa reziste mai mult de una sau doua zile, trebuie sa te pregatesti pentru un pret pe masura.