Chiar daca nu alegi un brad direct din padure, asta nu inseamna ca nu ai optiuni! Ba mai mult, cand alegi un brad artificial ai mult mai multe optiuni pentru ca exista o serie de modele, tipuri, culori si dimensiuni, astfel incat fiecare sa-si gaseasca unul (sau mai multi) pe plac.

In primul rand, vrem sa-ti reamintim ca e mai bine sa cumperi un brad artificial (vezi aici de ce). E mai economicos si ajuti la protejarea padurilor si a mediului, ceea ce se potriveste numai bine cu spiritul Craciunului. In al doilea rand, brazii din oferta noastra sunt atat de bine realizati, ca va fi greu sa faci diferenta intre ei si un brad real!

Dar hai sa vedem care sunt caracteristicile care conteaza cand alegi un brad. Incepand cu dimensiunea, trebuie sa stii cam cat de mare il vrei atat pe inaltime cat si pe latime (mai multe despre asta mai jos). Mai departe, conteaza culoarea si numarul de ramuri, daca are sau nu luminite pre-instalate, si tipul (pin sau verde).

Mai jos vom discuta fiecare caracteristica in detaliu.

Dimensiunea

brad artificial mare

Brazii artificiali vin in toate dimensiunile, de la ornamentele de 50cm pe care le poti pune pe birou si pana la brazi uriasi de vreo 4m. Ca sa alegi dimensiunea potrivita, trebuie sa stii unde il vei instala si daca vrei ca bradul sa ajunga pana in tavan sau nu.

Sfat: Daca alegi un brad foarte inalt, asigura-te ca ajungi sa ii instalezi varful si celelalte decoratiuni.

Odata ce te-ai decis la inaltime, e timpul sa te gandesti la dimensiunile coroanei la poale. De exemplu, oferta noastra include brazi cu poale cu circumferinta bogata, care se desfasoara foarte frumos dar au nevoie de spatiu de jur-imprejur, dar avem si braduti cu coroana mai apropiata de trunchi, de tip pin. Bineinteles, fiind un brad artificial, te mai poti juca cu spatiul ocupat de coroana, dar tot va trebui sa te adaptezi spatiului disponibil.

Culoarea

Partea frumoasa cu acest tip de brad este ca vine in mai multe culori. In primul rand, avem toate nuantele de verde, de la inchis la deschis, pentru a satisface preferintele tuturor. Asadar, trebuie doar sa alegi verdele care e mai mult pe placul tau si gata, nu se ofileste si nu-si pierde din frumusete in timp!

Dar oferta noastra include si brazi cu aspect de nins, brazi artificiali albi, brazi verzi cu conuri de diverse culori si chiar brazi aurii si argintii. Asadar, oferta e bogata si variata, cu mult mai multe optiuni fata de brazii din padure.

brad artificial nins

Un brad mai colorat aduce mai multa veselie in casa, si atata timp cat stii cum sa potrivesti culorile decoratiunilor, totul poate ave un aspect extrem de elegant. Ba mai mult, copiii sigur se vor bucura de un bradut mai exotic ca aspect!

Numarul de Ramuri

Sincer, noua ne place sa alegem un bradut in functie de cate ramuri si crengute are! Acest numar iti arata cat de stufoasa e coroana si te ajuta sa-ti faci o idee asupra tipurilor de decoratiuni pe care le vei folosi.

La un brad natural, trebuie sa cantaresti cat e de stufos din priviri, ceea ce nu-i chiar usor cand te duci la targ. Si de foarte multe ori, acesti brazi nu cresc cu coroana egal dezvoltata pe toate partile. Pe de alta parte, un bradut artificial e perfect pentru ca iti permite sa ii aranjezi crengile cum vrei.

Vei observa de asemenea, ca multi brazi din oferta noastra au trecuta ca si caracteristica, ace 2d + 3d. Asta inseamna ca pe ramurele vei gasi doua tipuri de ace: unele plate iar altele cu trei dimensiuni. Aceasta da un aspect mai bogat coroanei si creeaza ideea de brad natural.

Luminite Pre-instalate

Instalatia de luminite poate fi destul de dificil de instalat, mai ales daca nu faci asta imediat dupa ce ai montat bradul. Dar, cu un bradut care vine cu lumintelel gata instalate, ai rezolvat problema!

Ba mai mult, unii braduti sunt echipati cu elemente de fibra optica care dau o stralucire aparte intregului aranjament. Asadar, daca iti doresti o sarbatoare feerica, noi recomandam fibra optica, dar daca iti doresti un brad traditional, luminitele pre-instalate sunt perfecte!

Dupa cum vezi, nu sunt multe caracteristici de luat in considerare, dar daca vrei sa-ti alegi cel mai frumos brad artificial de Craciun, care sa se potriveasca in spatiul pe care il ai la dispozitie, e bine sa urmezi sfaturile de mai sus.