Având în vedere că sărbătorile de iarnă sunt după colț (vorba ceea), e momentul să te gândești serios la cumpărăturile cu aspect specific. Astfel, pe lângă tradiționalele decorațiuni (ghirlande, beteală, coronițe, globuri și altele) e posibil să ai nevoie și de un nou brad artificial de Crăciun (în cazul în care cel de anii trecuți și-a făcut datoria).

Sau poate, anul acesta vrei să extinzi spiritul de sărbătoare și în restul casei, și vei orna mai mulți brazi, în zone diferite.

Indiferent de situație, ai să vezi că oferta de brazi artificiali e foarte bogată. Vei găsi diverse dimensiuni, forme, culori și multe alte variații pe temă, însă indiferent de caz, ai să vezi o separare clară între brazi ieftini și brazi de lux.   

Așadar, astăzi am decis să vă spun mai multe despre ce se ascunde de fapt în spatele acestor două categorii. Ce primești atunci când alegi un brad de lux vs. ce așteptări să ai de la un brad de Crăciun ieftin?

Pentru ca totul să fie clar și ușor de înțeles, vom purta discuția din punctul de vedere a caracteristicilor care contează cel mai mult: aspect în general, materialele folosite la construcție, accesorii cu care vine bradul și costul per total.

Aspect

brazi artificiali

În general, producătorii de brazi artificiali încearcă să recreeze bradul natural, cu un aspect conic și un anume număr de crenguțe (sau vârfuri). Totuși, pentru a introduce un anume grad de diversitate, aspectul variază în funcție de specia de conifer pe care bradul respectiv încearcă să o imite. Astfel, vei găsi brazi albi, pini, molizi, brazi verzi și multe alte culori care de care mai festive.

Diferența dintre un brad de lux și unul mai puțin costisitor constă (de obicei) în cât de stufoasă e coroana (nr de vârfuri) și înălțime. O altă diferență se vede la tipul de ace – cei care costă un pic mai mult au ace 2D + 3D (mai apropiate de realitate).  

Așadar, dacă îți dorești un copac impunător, care să ajungă cu vârful până în tavan, îl vei găsi la categoria brazi de lux.

Bineînțeles, asta nu înseamnă că un brad ieftin nu e aspectuos!

Materiale

Majoritatea brazilor artificiali sunt făcuți dintr-o combinație de PVC și PE cu proprietăți ignifuge (pentru a respecta standardele de siguranță). De asemenea, mai sunt și câteva elemente metalice, pentru structura de rezistență (trunchiul, ramurile, elementele de conectare) și baza.

Diferența dintre un brad de lux și unul low-cost stă în calitatea materialelor folosite, ceea ce influențează durabilitatea în timp. De asemenea, având în vedere că scheletul unui model de lux trebuie să suporte mai multe ramuri și o cantitate mai mare de ace , e normal să fie și o diferență în cantitatea și calitatea elementelor metalice folosite.

Accesorii

brazi artificiali ieftini

Aici se vede de obicei diferența dintre un model mai scump și unul mai ieftin. Un model de lux poate să vină gata împodobit, poate avea o instalație din fibră optică montată, poate fi nins, iar lista poate continua.

Un model ieftin vine de obicei doar cu suportul de brad, însă asta îți dă libertate în alegerea decorațiunilor și a modului în care le vrei așezate în brad.

Cost

Diferențele de preț între modelele de lux și cele ieftine variază în funcție de producător și magazinul care vinde produsele. În general, diferențele pot ajunge și la câteva sute de lei în funcție de dimensiunile și tipul de brad dorit.   

Din fericire, oferta noastră e destul de echilibrată din această privință deoarece încercăm să includem produse de calitate la prețuri bune.

Pe Care Să-l Aleg?

Decizia finală îți aparține și e de obicei influențată de buget. Așadar, dacă bugetul îți permite și vrei să cumperi un model care să îți bucure sărbătorile câțiva ani de-acum încolo, aruncă o privire și la categoria brazi de lux - nu vei fi dezamăgit(ă)!

Totuși, asta nu înseamnă că un model mai puțin costisitor e doar pentru acele momente când trebuie să strângi cureaua. Sunt destule produse frumoase și în această categorie, mai ales dacă îți dorești un brad simplu și verde.