Te-ai intrebat vreodata de ce impodobim un brad de Craciun si nu orice alt copac sau planta? E posibil sa stii povestea promovata de traditia Crestina, in care coroana verde a bradului simbolizeaza lumina sperantei vesnic vie in inimile noastre. E de asemenea posibil sa stii si povestea stiintifica, care spune ca traditia vine de la popoarele germanice, care aducea crengi de brad in casa pe timp de iarna pentru a simboliza viata si ciclul constant de reinnoire al naturii.

Dar stii ce simbolizeaza acest brad de Craciun pentru romani?

Simbolul Bradului pentru Romani

brad de craciun traditie

Inca din mosi-stramosi, bradul a fost de partea romanului de rand si a facut parte din traditia poporului. Bradul a fost mai intai prezent in ritualurile de nunta si de sfarsit de drum (ritualurile funerare) unde (inca) are diverse semnificatii.

In perioadele dificile, bradul ca si parte integranta a codrului, a oferit adapost si inspiratie prin semetia sa, iar oamenii au invatat sa-l pretuiasca. Totusi, traditia care include un brad de Craciun in fiecare casa nu a fost preluata pana tarziu, in 1866. Acesta este anul cand primul brad de Craciun a fost impodobit in palatul regelui Carol I, iar romanii au preluat incet-incet traditia.

Pentru inceput, in brad se agatau flori de hartie, fructe si produse de patiserie (biscuiti in general), dar odata cu vremurile moderne, romanii au preluat si ei traditia ghirlandelor, a instalatiilor luminoase si a globurilor de sticla.

Brad Artificial de Craciun – O Noua Traditie?

christmas joy brad artificial de craciun

Chiar daca inca mai sunt romani care prefera un brad natural, multi au modelat traditia pentru a proteja padurile si asa in pericol. Ba mai mult, prin brand-ul Christmas Joy, noi iti oferim sansa sa cumperi un brad artificial care arata ca si cum ar fi fost proaspat adus din padure.

Ca si avantaj, acesta va ramane verde o lunge perioada de timp (ani la randul) si nu va lasa ace prin toata casa!

Deci da, un brad artficial in fiecare casa pentru Craciun ar trebui sa fie noua noastra traditie! Cu Christmas Joy nu pierzi nimic din frumusetea si semetia copacului care ne lumineaza sarbatorile an de an.